.com  

Trupat e makinave të galvanizuara

Markat

Audi
te gjitha Modelet
BMW
Cadillac
Chery
Chevrolet
Chrysler
Citroen
Changan
Daewoo
Dodge
Datsun
Fiat
Ford
FAW
Great Wall
Geely
GAC
Honda
Hyundai
Haval
Infiniti
Jaguar
Jeep
KIA
Land Rover
Lexus
Lifan
Lincoln
Mazda
Mercedes-Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Ravon
Saab
Seat
Skoda
SsangYong
Subaru
Suzuki
Toyota
Tank
Volkswagen
Volvo

Informacion

Lista e makinave të galvanizuara
Kërko
Ndrysho gjuhën

Shpërndaje

Trupi galvanizues i Audi A8 D5

Tabela e mëposhtme tregon nëse trupi i A8 D5, i prodhuar nga viti 2017 deri në 2024, është i zinkuar dhe cilësia e përpunimit.
 Printo

Viti
Përpunimi Lloji Metoda Gjendja e trupit të makinës
2017 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 7 vjetësh.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 16 vjetësh.
2018 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 6 vjetësh.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 17 vjetësh.
2019 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 5 vjetësh.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 18 vjetësh.
2020 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 4 vjetësh.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 19 vjetësh.
2021 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 3 vjetësh.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 20 vjetësh.
2022 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 2 vjetësh.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 21 vjetësh.
2023 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina eshte 1 vjec.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 22 vjetësh.
2024 Gjithë trupi Galvanizimi me zhytje të nxehtë
(dyaneshem)
• shkrihet zinku në çelik
• shtresa e zinkut 5 - 10 mikron
• 58% e peshës së trupit të elementeve të aluminit
• përfshin një pjesë të elementeve nga aliazhi i magnezit
• përfshin një pjesë të elementeve të fibrave të karbonit (CFRP)
• është aplikuar mbrojtja e lidhjeve nga korrozioni elektrokimik
Rezultati i përpunimit: Shkëlqyeshme
Makina u lëshua këtë vit.

Duke marrë parasysh vjetërsinë e makinës dhe cilësinë e përpunimit të zinkut, në kushte normale funksionimi korrozioni i parë do të fillojë në 23 vjetësh.
Informacioni në tabelë është mbledhur nga burime të hapura dhe mund të përmbajë gabime. Rreth burimeve

Gjeneratat e tjera të Audi Q7 Audi A8

 – d2 1994–2002

 – d3 2002–2010

 – d4 2010–2017

 –d5 2017–2024

 – të gjitha modelet Audi

Llojet e përpunimit

Nëse trupi i galvanizuar i makinës dëmtohet, korrozioni shkatërron zinkun, jo çelikun.

•  Gjithë trupi — trupi i makinës është plotësisht i përpunuar, duke përfshirë kavitetet e fshehura dhe të vështira për t'u arritur.

•  I pjesshëm — përpunohen të gjitha pikat nodale dhe pjesët më të cenueshme të trupit të makinës, pragjet, fundi, fundi i dyerve.

•  Përpunimi i pikave nodale — përfshin vetëm përpunimin e vendeve të saldimit, lidhësve, stampimit dhe pjesëve të tjera të vogla.

Me kalimin e viteve, përpunimi ndryshon. Sa më e re makina, aq më mirë është e galvanizuar!

Metodat e galvanizimit

•  Galvanizimi me zhytje të nxehtë — metoda më e mirë (rezistencë e lartë ndaj korrozionit, rezistencë ndaj ndikimeve mekanike, rigjenerim i pjesshëm).

•  Galvanizimi elektrolitik — metodë e mirë (më pak rezistencë ndaj korrozionit që përputhet në mënyrë të përkryer me bojën dhe astarin).

•  Zinkrometal — metodë e pranueshme (metal me një shtresë elastike në një bazë zinku, veti të ulëta anti-korrozioni, rezistencë e ulët ndaj ndikimeve mekanike)..

•  Galvanizimi i Ftohtë — metodë e keqe (toka anaforetike me një përzierje zinku nuk është në gjendje t'i rezistojë korrozionit).

Çeliku me një shtresë mbrojtëse të bazuar në zink - zinkrometal, përmban tre përbërës:

1 — zinkrometal (tretësirë zinku në rrëshirë epokside) 10-20 mikron
2 — dakromet (tretësirë uji me variancë zinku inkromik) 2-5 mikron
3 — fletë çeliku

Prania e grimcave të zinkut në tokë që mbulon trupin e makinës nuk ndikon në mbrojtjen e saj dhe përdoret nga prodhuesi për fjalën "E veshur me zink" në reklama.

Duke testuar

Rezultatet e testimit të makinave që kanë dalë nga transportuesi me të njëjtin dëmtim (kryq) në pjesën e poshtme të derës së përparme djathtas janë paraqitur më poshtë. Testet janë kryer në laborator. Kushtet në një dhomë me mjegull të nxehtë kripe për 40 ditë korrespondojnë me 5 vjet funksionim normal.

Makina ka galvanizim të nxehtë
(shtresa e zinkut 12 - 15 mikron)

Bojë / 5 µm

Smalt / 40 µm

Baza / 20 µm

Abutare / 30 µm

Abutare / 20 µm

Veshje zinku / 12-15 µm

Çeliku

Makinë ka galvanizim elektrolitik
(shtresa e zinkut 5 - 10 mikron)

Bojë / 5 µm

Baza / 10 µm

Bojë / 5 µm

Baza / 10 µm

Abutare / 20 µm

Abutare / 5 µm
Veshje zinku / 5 µm

Çeliku

Bojë / 20 µm

Baza / 10 µm

Bojë / 20 µm

Baza / 10 µm

Abutare / 15 µm

Abutare / 10 µm
Veshje zinku / 10 µm

Çeliku

Makinë ka galvanizim të ftohtë
(shtresa e zinkut 10 mikron)

Baza dhe Bojë / 15 µm

Abutare / 35 µm

Abutare / 15 µm

Veshje që përmban zink / 10 µm

Çeliku

Makinë ka Zinkrometal

Bojë / 25 µm

Baza / 10 µm

Abutare / 25 µm

Abutare / 20 µm

Çeliku

Makina pa galvanizim

Smalt dhe Bojë / 40 µm

Abutare / 25 µm

Abutare / 15 µm

Çeliku

Informacion i rendesishem

•  Me kalimin e viteve, prodhuesit kanë përmirësuar teknologjinë e galvanizimit të makinave të tyre. Sa më e re të jetë makina aq më mirë është e galvanizuar!

•  Një shtresë me trashësi 2 deri në 10 mikron (mikrometra) siguron mbrojtje të shkëlqyer kundër shfaqjes dhe përhapjes së dëmtimit nga korrozioni.

•  Shkalla e shkatërrimit të shtresës aktive të zinkut në vendin e dëmtimit të trupit të makinës është nga 1 deri në 6 mikronë në vit. Zinku shkatërrohet në mënyrë më aktive në temperatura të larta.

•  Nëse prodhuesi nuk shton "trup të plotë" në termin "galvanizues", do të thotë se janë përpunuar vetëm elementë të prirur ndaj goditjes.

•  Kushtojini më shumë vëmendje pranisë së garancisë së një prodhuesi në trupin e makinës sesa frazave me zë të lartë për galvanizimin nga reklamat.

Informacione të tjera

© 2011–2024  ·  Galvanicar.com — Lista e makinave të galvanizuara dhe mënyra e përpunimit të trupit.  Albanian  ·  Kontaktoni  ·  Politika dhe Cookies